Pige der bøster tænder Smilende dame Smilende ung mand Smilende teenager pige

Effektiv behandling af paradentose i Vinderup

Parodontose er kort beskrevet en infektion (betændelse) i tandkødet og knoglen lokalt omkring tandrødderne, som ubehandlet kan betyde at tænderne går løse og mistes.

Parodontose starter altid med betændelse i tandkødet. Tandkødsbetændelse kendetegnes ved at tandkødet let bløder, og det kan være hævet og ømt.

Tandkødsbetændelse opstår når man ikke får børstet bakteriebelægningerne af tænderne langs med tandkødsranden.
På den måde ophobes bakterier og tandsten ved og under tandkødsranden.
Herefter kan bakterierne og infektionen langsomt brede sig ned langs tandrødderne, således at kæbeknoglen, som tandrødderne sidder i, involveres.

Når der på den måde er opstået en infektion i knoglen, reagerer den ved langsomt at forsvinde omkring rødderne, så tænderne går løse og slutteligt mistes.
Efterhånden som parodontosen udvikler sig, bliver tandkødslommerne omkring tænderne dybere, og det giver gode vækstbetingelse for de skadelige bakterier, der ødelægger knoglen i bunden af tandkødslommerne.

Behandlingen af parodontose omfatter udvidet tandrensning og omhyggelig rengøring af rodoverfladerne samt optimering af det daglige renhold. Behandlingen suppleres i nogle tilfælde med antibiotika, operation og laserterapi.